25.01.2006

Super Nostalgia Bowl

Et deja vu ramte mig mandag morgen da jeg så at årets Super Bowl står mellem Pittsburgh Steelers og Seattle Seahawks.

Jeg tilbragte skoleåret 1979-1980 i USA og blev, godt hjulpet af en familietradition der involverede varm chokolade og hjemmebagte kanelsnegle, temmelig glad for at se "monday night football". Et superformat på en kedelig mandag. Sådan en kamp med forskræp og pauser og reklamer kunne nemt tage fire timer. Der sad vi så og sang "I wanna live with a cinnamon roll - I could be happy the rest of my life with a cinnamon roll" og så de uovervindelige Steelers folde sig ud.

Steelers var i 70erne Footballs svar på Bayern München på samme tid. En supermagt. De vandt fire superbowls mellem 1974 og 1980 og holdet talte stjerner som Terry Bradswaw, Lynn Swan, "Mean" Joe Green, Franco Harris bare for at nævne et par stykker. Steelers vandt meget, men de delte også med Bayern München den lidt kedelige spillestil: Solidt forsvar, mange running plays.

Dengang var et up and coming team der fangede min interesse Seattle Seahawks. De spillede et mere artistisk, næsten Europæisk, spil med overraskende plays og en fantastisk ung quarterback ved navn Jim Zorn. I november i en kamp mod NY Jets tangerede han rekorden for flest fuldførte afleveringer i træk (14 eller 15 så vidt jeg husker). Han var kun et par og tyve og han blev spået en stor fremtid. Seahawks vandt ikke noget stort - de havde den tragiske fejl indbygget i det stort anlagte spil, at det en gang i mellem gik galt - og så gik det meget galt.

Så min glæde ved at se, at Steelers er tilbage bliver næsten overdøvet af at Seahawks endelig får chancen.

Jim Zorn wherever you are - jeg hepper på dig.

Posted by holger at 25.01.2006 23:26 | TrackBack
Comments

Dit drama er bedre end du forestiller dig. Jim Zorn er på bænken i aften som medlem i coaching team for Seahawks: http://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Zorn

Posted by: Claus at 07.02.2006 14:17
Post a comment

Checkciffer (skriv venligst 719 i det næste felt - jeg skal vide at du ikke er en spamrobot):

Remember personal info?